Makelaardij Schokker Makelaardij Schokker Makelaardij Schokker Makelaardij Schokker
Makelaardij Schokker Makelaardij Schokker Makelaardij Schokker Makelaardij Schokker
Inloggen mijn dossier

Nieuws

Donderdag 28 januari

WOZ-waarde gaat rol spelen bij waardecompensatie in aardbevingsgebied

Als u in het aardbevingsgebied woont, is de WOZ-waarde van uw woning dit jaar extra belangrijk. De WOZ-waarde gaat, zoals het ernaar uitziet, mede bepalen hoeveel waardecompensatie u als gevolg van de aardbevingen krijgt. Door een te hoge WOZ-waarde, kunt u in de toekomst duizenden euro’s mislopen. Laat daarom uw WOZ-waarde controleren en maak als het nodig is bezwaar via bezwaarwozwaarde.nl.

Iedere woningbezitter heeft recht op waardecompensatie

In september 2015 bepaalde de rechtbank Noord-Nederland dat iedere woningbezitter in het aardbevingsgebied recht heeft op waardecompensatie. Het maakt daarbij niet uit of u de woning verkocht heeft, wilt verkopen of er juist wil blijven wonen. Het hoger beroep loopt nog, maar de kans is groot dat de uitspraak overeind blijft. Maak nu alvast bezwaar, zodat u straks een eerlijke waardecompensatie krijgt.

Onderzoeken wijzen op cruciale rol voor WOZ-waarde

Vooruitlopend is in opdracht van de Provincie Groningen en de Nationaal Coördinator Groningen alvast onderzocht hoe de waardecompensatieregeling eruit zou kunnen zien. Uit beide onderzoeken komt naar voren dat de WOZ-waarde daarin een belangrijke rol zou moeten spelen. De WOZ-waarde is nu al een belangrijke factor bij het vaststellen van compensatie voor waardevermindering bij verkochte woningen in het aardbevingsgebied.

Zo werkt waardecompensatie in de praktijk

Om waardevermindering vast te stellen zullen, zoals het ernaar uitziet, de gemiddelde WOZ-waarden in het aardbevingsgebied vergeleken worden met WOZ-waarden in een referentiegebied waar geen aardbevingen plaatsvinden. Het verschil zal vervolgens als basis dienen voor de compensatieregeling. Is uw WOZ-waarde te hoog ingeschat? Dan is het verschil met het referentiegebied kleiner en loopt u mogelijk duizenden euro’s mis. Dat een hoge WOZ-waarde gunstig is, zoals sommige gemeenten stellen, is dus niet waar.

Bekijk overige nieuwsberichten

Beoordelingen op Funda
Zoekt u een woning?
Neem een kijkje in ons aanbod!
Zoeken in 12 woningen
Woning van de maand
Bel mij terug
Sponsoring
FC Groningen Donar Velocitas NIC
X Wat is uw huis waard? Doe een gratis online waardebepaling