Makelaardij Schokker Makelaardij Schokker Makelaardij Schokker Makelaardij Schokker
Makelaardij Schokker Makelaardij Schokker Makelaardij Schokker Makelaardij Schokker
Inloggen mijn dossier

Nieuws

Donderdag 21 november

Kijk op de woningmarkt 28-11-2019

DE NADELEN VAN EEN VANAF PRIJS

De eerste vraag van een belangstellende die gesteld wordt aan de makelaar tijdens een bezichtiging van een woning is op dit moment bijna standaard op welke “wijze” de woning verkocht gaat worden. De feitelijke vraag van de belangstellende is echter of de makelaar een normale vraagprijs hanteert of een vanaf prijs waar mensen tegen elkaar op moeten gaan bieden.

Ondanks dat verkopende makelaars vaak beweren dat het verkopen met een vanaf prijs een hogere opbrengst voor de verkoper oplevert, wordt hier feitelijk nooit het bewijs voor geleverd. Wel is echter de laatste maanden bewezen dat een groot aantal belangstellenden door de slechte ervaringen met een vanaf prijs juist geen afspraak voor een bezichtiging meer maken wanneer een verkopende makelaar gebruik maakt van een vanaf prijs.

De argumenten om woningen met een vanaf prijs te mijden lopen bij potentiële kopers uiteen, maar vaak worden toch de navolgende zaken genoemd: een ondoorzichtig verkoopproces, het gevoel dat men opgezet wordt ten opzichte van andere belangstellenden, een grotere kans dat uiteindelijk de financiering niet rond gaat komen en de onzekerheid dat de woning zelfs bij een gesloten overeenkomst uiteindelijk toch niet gegund gaat worden door de verkoper of diens makelaar. De makelaar en verkoper onderhandelen vaak zelfs nog verder zolang de bedenktijd niet is verstreken.

Doordat op dit moment zoveel belangstellenden afhaken voor het bezichtigen van een woning of het uitbrengen van een bieding bij het zien van een vanaf prijs dient een verkoper bij zichzelf de vraag te stellen als men dit risico wil aan gaan. Mijn advies is ‘bezint eer ge begintʼ en kies voor een eerlijke en marktconforme vraagprijs waardoor u het maximaal aantal serieuze belangstellenden naar uw woning toetrekt, de maximale verkoopopbrengst kan worden gerealiseerd en uiteindelijk een eerlijk verkoopproces wel het beste verkoopresultaat oplevert.

Bekijk overige nieuwsberichten

Beoordelingen op Funda
Zoekt u een woning?
Neem een kijkje in ons aanbod!
Zoeken in 12 woningen
Woning van de maand
Bel mij terug
Sponsoring
FC Groningen Donar Velocitas NIC
X Wat is uw huis waard? Doe een gratis online waardebepaling