Makelaardij Schokker Makelaardij Schokker Makelaardij Schokker Makelaardij Schokker
Makelaardij Schokker Makelaardij Schokker Makelaardij Schokker Makelaardij Schokker
Inloggen mijn dossier

Nieuws

Vrijdag 14 februari

Kijk op de woningmarkt 12-02-2020

ZIJN ER NIEUWBOUW PLANNEN OP KOMST WAARDOOR DE DRUK OP DE WONINGMARKT AF GAAT NEMEN?

De woningmarkt in de stad Groningen is vorig jaar min of meer ontploft door het ontbreken van voldoende nieuw te bouwen woningen en een extreem lage rentestand. Ook in ons deel van de stad Groningen ondervinden mensen problemen met steeds hoger oplopende prijzen en een te kort aan woningen. Is de oplossing echter nabij?

Op de korte termijn zal er naar alle waarschijnlijkheid geen verandering in de huidige situatie ontstaan omdat er ook in onze regio geen grootschalige nieuwbouwprojecten voor 2022 zijn te verwachten. Het gebrek aan woningen zal hierdoor blijven bestaan waardoor prijzen kunnen blijven stijgen. Vanaf 2022 is er enige hoop dat de situatie enigszins gaat verbeteren omdat er wellicht vanaf dat moment (eindelijk) een begin kan worden gemaakt met de verkoop en ontwikkeling van De Held 3. In dit gebied tussen het verlengde van de huidige woonwijk De Held en de Friesestraatweg dienen uiteindelijk ca. 1.600 woningen te worden gerealiseerd, wat op dat moment enige druk van de woningmarkt kan halen.

In de loop van 2023 kan de situatie van het aanbod op de woningmarkt verder verbeteren als er een aanvang wordt gemaakt met de ontwikkeling van het eerste deel op het voormalige Suiker Unie terrein tussen de stad Groningen en Hoogkerk. De eerste ontwikkeling van ca. 2.500 woningen zal waarschijnlijk, inclusief een treinstation, aan de noordzijde van de bestaande spoorlijn worden gerealiseerd. Na deze ontwikkeling zullen er vervolgens nog eens ca. 2.500 woningen worden gerealiseerd aan de andere zijde ten zuiden van de bestaande spoorlijn.

Er lijkt derhalve vanaf 2022 en 2023 enig perspectief te gaan ontstaan voor woningzoekende in ons gebied. Tot deze tijd zal het aanbod van woningen echter ook in onze regio waarschijnlijk onvoldoende zijn voor de aanwezige vraag.

Bekijk overige nieuwsberichten

Beoordelingen op Funda
Zoekt u een woning?
Neem een kijkje in ons aanbod!
Zoeken in 15 woningen
Woning van de maand
Bel mij terug
Sponsoring
FC Groningen Donar Velocitas NIC
X Wat is uw huis waard? Doe een gratis online waardebepaling