Na oplossing voor subsidie loterij nu ook einde aan de postcode loterij!

Recent hebben wij kunnen zien wat een impact het heeft als mensen gezamenlijk in actie komen tegen het laakbaar handelen van de overheid in Groningen met betrekking tot het recht op subsidie in een aangewezen aardbevingsgebied. In de volksmond inmiddels de subsidie loterij genoemd.

Eind vorig jaar zijn wij samen met een aantal juridische deskundigen onze werkzaamheden gestart inzake het proefproces ten behoeve het ontstane onrecht met betrekking tot het niet in aanmerking komen voor de waarderegeling van het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) voor postcodegebied 9745. Met name het ontstane onrecht waarbij (ondanks het grote aantal schademeldingen) het postcodegebied 9745 geen recht op waardecompensatie heeft maar onder andere het naast gelegen postcodegebied 9746 wel, heeft een groot onrechtvaardigheidsgevoel doen ontstaan bij de eigenaren van woningen in postcodegebied 9745.

Nu bekend is dat iedereen in het aardbevingsgebied recht heeft op € 10.000,- vanuit de subsidie loterij, betekent dit automatisch dat ook bijvoorbeeld woning eigenaren in postcodegebied 9746 deze subsidie kunnen aanvragen. Postcodegebied 9745 komt door het beleid van het IMG nu eveneens niet in aanmerking voor deze € 10.000,- waardoor de schade per woningeigenaar snel richting de € 20.000,- gaat. Tegen dit onrechtvaardige beleid moeten wij samen optreden!

Tientallen eigenaren hebben zich inmiddels bij het proefproces aangesloten en hebben € 50,- betaald om op deze wijze met name de kosten van de advocaat te kunnen voldoen. Hier zijn wij enorm blij mee. Doordat reeds een groot aantal mensen zich hebben aangesloten bij het proefproces is de advocaat inmiddels gestart met de juridische procedure tegen het IMG. Wat wij echter ook soms horen is dat mensen het betalen van € 50,- niet nodig vinden, omdat men de indruk heeft dat men uiteindelijk ook gratis kunnen meeliften met het proefproces. Wellicht is het goed om juist na vorige week aandacht te vragen voor de waarde van een collectief optreden.  Het ontmantelen van de subsidie loterij was alleen mogelijk doordat zoveel mensen de overheid duidelijk zijn gaan maken dat de handelswijze van de overheid onrechtvaardig was. Dit zal eveneens voor de postcode loterij moeten gelden. Waarom een deel van de straat op postcodegebied 9746 wel € 20.000,- en een ander deel in postcodegebied 9745  niet?? Voor een succesvolle strijd om ook dit onrecht te bestrijden is het daarom juist van belang dat ook zo veel mogelijk mensen bereid zijn om actief mee te doen. € 50,- mag hiervoor niet de drempel zijn!

SAMEN STAAN WIJ HET STERKST IN DE STRIJD TEGEN DE POSTCODE LOTERIJ VAN HET IMG!

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar onze site steunpuntbevingschade.nl

Ik ben op zoek

Niet exact gevonden wat u zocht? Vertel ons uw woonwensen en wij helpen u kosteloos verder naar uw droomwoning.

Wat is uw huis waard?

Doe gemakkelijk en gratis een online waardebepaling.

Waardegeschillen

Compensatie bij verkoop en uitkoopregeling.