Proef Proces waarderegeling postcodegebied 9745

Enkele weken geleden zijn wij samen met een aantal juridische deskundigen onze werkzaamheden gestart inzake het proefproces ten behoeve het onterecht niet in aanmerking komen voor de waarderegeling van het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) voor postcodegebied 9745. Met name het ontstane onrecht waarbij, ondanks het grote aantal schademeldingen, het postcodegebied 9745 geen recht op waardecompensatie heeft maar het naast gelegen postcodegebied 9746 heeft een groot onrechtvaardigheid gevoel doen ontstaan.

Tientallen eigenaren hebben zich inmiddels bij het proefproces aangesloten en hebben € 50,- betaald om op deze wijze met name de kosten van de advocaat te kunnen voldoen. Hier zijn wij enorm blij mee. Wat wij echter ook soms horen is dat mensen het betalen van € 50,- niet nodig vinden omdat men de indruk heeft dat men uiteindelijk ook gratis kunnen meeliften met het proefproces. Wellicht is het goed dat ik kort uitleg dat deze veronderstelling niet helemaal juist is en dat slechts door collectiviteit juridisch succesvol is op te treden tegen het IMG en op de achtergrond de overheden en de NAM.

Zoals vermeld is het alleen mogelijk om succesvol te zijn door juridisch de genoemde partijen en met name het IMG te bestrijden. Zonder advocaten en deskundigen is het onmogelijk om succesvol de strijd aan te gaan. Hoe meer mensen zich aanmelden om mee te doen hoe beter kan ons juridisch team worden samengesteld (o.a. advocaten, schade-experts en taxateurs) en hoe langer wij juridisch de zaak kunnen voeren (Rechtbank, Gerechtshof en Hoge Raad). De genoemde specialisten mogen hun werkzaamheden helaas niet kosteloos aanbieden en ook de zittingen bij Rechtbanken, Gerechtshoven en de Hoge Raad dienen betaald te worden. Indien uiteindelijk blijkt dat er toch te weinig deelnemers zijn en daardoor de inkomsten achterblijven dan zou er een moment kunnen aanbreken dat o.a. een benodigd advocaat de werkzaamheden niet meer mag en kan verrichten waardoor de zaak gestaakt dient te worden en het IMG verder kan gaan met hun beleid om postcodenummer 9745 buiten te sluiten. Uiteindelijk zal dit voor de eigenaren betekenen dat men tienduizenden euro’s mis gaan lopen.

De oproep is eenvoudig: Denk collectief en sluit u als inwoner van postcodegebied voor € 50,- aan. Alleen samen kunnen wij het IMG en de overheid overtuigen! Voor meer informatie verwijs ik u graag naar onze site steunpuntbevingschade.nl

Ik ben op zoek

Niet exact gevonden wat u zocht? Vertel ons uw woonwensen en wij helpen u kosteloos verder naar uw droomwoning.

Wat is uw huis waard?

Doe gemakkelijk en gratis een online waardebepaling.

Waardegeschillen

Compensatie bij verkoop en uitkoopregeling.